SİYASET Haber Girişi : 07 Kasım 2015 18:47

AK Parti Paris'i Dadaşlarla Geri Aldı

AK Parti Paris'i Dadaşlarla Geri Aldı
7 Haziran seçimlerinde yurt dışı oylarında istediği sonuca ulaşamayan AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde rekora koştu.
7 Haziran seçimlerinde yurt dışı oylarında istediği sonuca ulaşamayan AK Parti, 1 Kasım seçimlerinde rekora koştu. 1 Kasım seçimlerinde yeniden 7 Haziran tablosu ile karşılaşmak istemeyen AK Parti yurt dışı SKM'lerinde özel isimlerle çalıştı.
PARİS'E DADAŞ MÜHRÜ
Ak Parti, 1 Kasım seçimlerine 1 Ay Kala Fransa'nın başkenti Paris'te Seçim Koordinasyon Başkanlığı için 23'üncü Dönem Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın'ı görevlendirdi.
Seçim bölgesinde Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Ali Demirhan ile birlikte çalışan Aydın, 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye kaptırdıkları Paris'i %10 farkla ve güçlü bir şekilde geri almayı başardı.
Özellikle Ali Demirhan aracılığı ile Türk İş Adamları ile bire bir görüşmeler gerçekleştiren seçim koordinasyon ekibi, iş adamları ve gurbetçi vatandaşlarımızın düşünce ve taleplerini not alarak raporlaştırdı.
Gurbetçi seçmen tarafından yoğun ilgi ile karşılanan ve büyük destek alan SKM ekibi, 7 Haziran seçimlerinde Paris'te %38,76 ile alınan 17 Bin 14 oyu, %46,75 ile 24 Bin 922 ye çıkararak Ak Partinin kaybettiği birinciliği de geri almasını bildi.
Öte yandan seçim çalışmaları boyunca gurbetçi iş adamları ve vatandaşlarımız ile bire bir görüşülerek alınan ve raporlaştırılan taleplerin önümüzdeki günlerde Paris SKM Başkanı Sadettin Aydın tarafından Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına sunulması bekleniyor.
Etiketler : akparti
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.