GENEL Haber Girişi : 03 Aralık 2018 10:01

AK Parti'nin çetin imtihanı!

AK Parti'nin çetin imtihanı!
AK Parti'de adayların belirlenmesinde, her yerde olduğu gibi Pasinler ve Narman'da da "liyakat" ya da "halkın tercihi"mi esas alınacak; yoksa parti içi hiziplerin gücü veya torpil müessesenin etkisi mi?
Bir çok seçim noktası için benzer iddialar var, ancak bu iddiaların ayyuka çıkanı ise, Pasinler ve Narman özelinde şok etkisi yaptı. Sırf bazı parti yöneticileri ve bazı milletvekilleri "biz onları sevmiyoruz" dediği için Pasinler'de Sertoğlu, Narman'da da İşleyen'in üstü çizilmeye çalışılıyor!
Malumunuz; tam da bu günlerde siyaset kulisleri adeta cadı kazanı. Hele Ankara yok mu Ankara... Adeta kazanların fokurdamasından, trenlerin sesi duyulmuyor!
Kulağımızı delip geçen rivayetlere göre, AK Parti'nin içinde bir hizip, özellikle iki ilçe belediye başkanını yemeyi kafaya koymuş!
Evet; tam da tahmin ettiğiniz gibi Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve Narman Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen'i...
Ne bu ilçelerde yapılan hizmetlere, ne kamuoyu yoklamalarına, ne de halkın görüş ve düşüncesinin ne olduğuna bakılmıyor. Bakılmıyor, çünkü parti içindeki bir hizip -ki, içinde parti yöneticisi ve milletvekilleri de var- bu iki ilçeye kendilerine yakın isimleri aday göstermek istiyor.
Hani Başkan Sayın Erdoğan demişti ki, "...kim ki torpil yapmaya kalkarsa bedeli ağır olur!"
Erzurum adına "tayin edici" ya da "belirleyici" olmak için hizip kuran ve kurdukları bu hizip için Ankara'da karargah teşekkül ettiren kimi AK Partili etkili ve yetkili isimler, partinin ve ülkenin menfaatini hiçe sayarak, "şu isimlerin başını yiyelim, şu isimleri baş yapalım" sevdasındalar!
Yani Başkan Sayın Erdoğan'a rağmen bildiklerini okuyorlar!
Torpilse torpil, dayatmaysa dayatma!
Oysa bindikleri dalı kesiyorlar...
Tutunuz ki AK Parti yönetimi bu "torpil"ci ve "dayatmacı" hizbin etkisinde kaldı, bazı isimleri silip bazı isimleri yazdı. Ve 31 Mart'a yazılan bu yeni isimler de seçimi kaybetti, peki o zaman o hizipçiler ne yapacak?
Hesap sorulmaz mı zannediyorlar... 
Böyle düşünüyorlar yanılıyorlar, zira herkesin yaptığı ettiği bir kenara not ediliyor.
Yapılan anketlerde diyelim ki Narman halkı Yücel Ahmet İşleyen'i, Pasinler halkı da Ünsal Sertoğlu'nu istemedi.
Eyvallah, o vakit...
Yapılacak şey bellidir: AK Parti, her iki ismi de değiştirir, oy alabilecek yeni isimler koyar.
Bu kadar basit...
Fakat anketler tam tersini göstermesine karşın, sırf bu isimleri sevmeyen birileri yüzünden, bu değişiklik yapılırsa şayet bunun siyasi sonuçları olur.
AK Parti yönetiminin iradesine müdahale edecek halimiz yok elbette, ama görüyoruz ki bazı insanlar sırf akıllarının önüne geçen kin ve öfkeleri ya da başka beklentileri yüzünden, nefsi hesaplarını her şeyin üstünde tutuyor.
Bu da, bu ülkeye bunca yıl hizmet etmiş ve emek vermiş AK Parti gibi bir büyük harekete ihanettir.
   Derya DOĞAN - Palandöken

Etiketler : akp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.