POLİTİKA Haber Girişi : 23 Haziran 2015 01:25

AK Parti-MHP'ye tabandan destek...

AK Parti-MHP'ye tabandan destek...
Seçim sonrası yaptırılan kamuoyu araştırmalarının sonuçları AK Parti yönetimine bugün teslim edilecek. Araştırmalarda, "AK Parti-MHP koalisyonu" formülü iki partinin tabanı tarafından destekleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümeti kurma görevini Meclis Başkanlığı seçiminin ardında AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na verecek ve olası koalisyon için resmi turlar başlayacak. 
Seçimlerin üzerinden geçen iki haftada yaşanan gelişmeler, AK Parti'nin muhalefette kalacağı bir koalisyonun mümkün olmayacağını ve gerçekleşme olasılığı en yüksek formülün "AK Parti - MHP koalisyonu" olduğunu ortaya koydu.  
Erdoğan tarafından görevlendirildikten sonra parti liderlerini ziyaret ederek nabız yoklayacak olan Davutoğlu, resmi turlara başlamadan önce bu hafta içinde kurmaylarıyla bir araya gelerek, olası senaryolar üzerinden "koalisyon" zirvesi yapacak.  
Seçimlerin ardından AK Parti'nin kamuoyu şirketlerine yaptırdığı araştırmalarının sonuçları ise parti yönetimine bugün teslim ediliyor.  
Araştırmalarda "AK Parti-MHP koalisyonu" formülünün iki partinin tabanı tarafından desteklendiği öğrenildi.  
Seçimin üzerinden geçen iki haftada yaşanan gelişmeler de, "AK Parti-MHP" ortaklığının gerçekleşmesi en güçlü seçenek olduğunu gösteriyor. 
Tüm bu gelişmelere rağmen Davutoğlu, hükümeti kurma görevini aldıktan sonra üç partinin de liderleriyle tek tek görüşecek.  Öne çıkan formül veya formüllere ilişkin görüşme trafiğini ise kurmay heyeti yürütecek. Heyette Mehmet Ali Şahin, Mustafa Şentop, Salih Kapusuz, Faruk Çelik ve Haluk İpek'in yer alması bekleniyor. AK Parti'de hedef, temmuz ayı içinde koalisyon hükümetinin kurulması.  
Son iki haftada ortaya çıkan bu tablo, parti tabanlarının da istediği "AK Parti-MHP Koalisyonu" formülüne ağırlık kazandırdı.  AK Parti ve MHP'den resmi bir açıklama yapmasa da, iki partinin gayri resmi temaslar kurduğu konuşuluyor. 
Etiketler : ak parti-mhp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.