POLİTİKA Haber Girişi : 09 Haziran 2014 12:17

AK PARTİ İL BAŞKANI MURAT KILIÇ VEDA ETTİ ..

AK PARTİ İL BAŞKANI MURAT KILIÇ VEDA ETTİ ..

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı görevini yaklaşık 5 yıldır sürdüren ve genel merkezin "teşkilatlarda yenileme" çalışması kapsamında Cuma günü görevinden istifa eden Murat Kılıç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyerek veda etti. 
İstifasının ardından ortaya atılan iddialar ve spekülasyonlara itibar edilmemesini isteyen Murat Kılıç, istifasının tamamen genel merkezin aldığı "yenilenme" kararıyla ilgili olduğunu söyledi. Cemaatçi olduğu için istifasının istendiği iddialarına da sert tepki gösteren Kılıç, "Ben aklımı kimseye kiraya vermedim. Aklım kiralık da değil zaten. Sadece din hizmeti yapan, dernek, vakıf veya cemaatlere hep sıcak baktık. Siyasete bulaşmamış, siyaseti dizayn etmeye kalkan cemaatlere sıcak bakmayız. 17 Aralık’tan sonraki duruşumuz ortadadır" dedi.
Parti İl Binasında basın toplantısı düzenleyen Murat Kılıç, yürüttüğü il başkanlığı görevinden yönetim kuruluyla birlikte istifa ettiği açıkladı.
Kılıç, “2006 yılında AK Parti Erzurum İl yönetim kurulu üyesi olarak başladığım siyasi hayatıma 2009 yılında 3. Olağan kongre ve 2012 yılında da 4. Olağan kongreyle devam ettiğim 5 yıllık il başkanlığı görev süremiz içerisinde şükürler olsun partimizin oylarını hep artırarak milletimizin desteğine mazhar olarak zaferle çıktık. Geldiğimiz bu sürecin sonunda teşkilat başkanımız ile yaptığımız karşılıklı görüşme sonunda teşkilatlardaki yenilenme düşüncesi çerçevesinde görevimden istifa ettiğimi tüm hemşehrilerimle ve AK Parti ailesiyle paylaşıyorum. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte yol yürüdüğüm tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki süreçte ülkemin, milletimin ve partimin hizmetinde olacağımı bu vesileyle ifade etmek istiyorum” dedi.
CEMAATÇİ İDDİASINA SERT TEPKİ
Basın toplantısında gazetecilerin "Cemaatçi olduğunuz için istifa ettiğiniz iddia ediliyor" şeklindeki sorusunu cevaplandıran Murat Kılıç, "Ben hiç kimseye aklımı kiralamadım. Aklım hiç kiralık olmadı" cevabını verdi. 17 Aralık’tan bir gün önce cemaatin neler yaptığının kimse farkında olmadığını ifade eden Başkan Kılıç, "17 Aralık sonrasında da konuştuklarımız da beyanatlarımız da duruşumuz da ortada. Biz hep partimizin, Başbakanımızın arkasında olduk. Biz din hizmeti yapan, müslüman bir nesil yetiştirmek için gençliğe sahip çıkan tüm dernek, vakıf, kurum, cemaat adına ne denirse denilsin, hepsine destek olduk. Ama bir şartla. Siyaseti dizayn etmeyecek, siyasete yön vermeye kalkışmayacak, toplum mühendisliğine soyunmamak kaydıyla. Sadece ve sadece din hizmeti yapan cemaatlere sıcak baktık. Sadece din hizmete yapan cemaatlere sıcak bakmaya devam edeceğiz. İnsanları kodlamanın, etiketlemenin hiçbir anlamı yok. Benim aklım kiralık değil ve kiralık da olmadı. Bu fişlenen insanları bir şekilde bir şeyler üzerinden yıpratmaya çalışmak ya da bundan dolayı insanları bir şekilde toplum içinde rencide etmeye çalışmak hoş bir durum değil. Bulanık suda balık avlamaya çalışan düşüncelere bugün bunu söylemek isterim. Biz kul hakkına inanan insanlarız, hangi makamda mevkide olursa olursa insanları bu fırsatta nasıl rencide ederim anlayışında kimse olmasın. Bu şahsım için değil hiç kimse için yapılmamalı" dedi.
Vicdanen rahat olduklarını ve istifayla ilgili spekülasyonlarla ilgilenmediklerini ifade eden Kılıç, yeni il başkanının belirlenmesi için genel merkezin bir çalışma içerisinde olduğunu da belirterek, "Şu anda bu konuyla ilgili çalışılıyor. İsimler belirleniyor, istişareler yapılıyor, herkesin görüşü alınıyor. Kısa süre içerisinde yeni başkanın ataması yapılır" diye konuştu.