GÜNCEL Haber Girişi : 21 Eylül 2017 11:43

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde STK sinerjisi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde STK sinerjisi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, şehit yakını, gazi, engelli, kadın ve çocuklar ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütüyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, şehit yakını, gazi, engelli, kadın ve çocuklar ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütüyor. 
Erzurum Şehit, Gazi, Güvenlik Koruyucuları Dul ve Yetimleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nezahat Üstündağ, Başkan Yardımcısı Recep Demirci ve yönetim kurulu üyeleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş'ı ziyaret ederek, yeni faaliyete geçen derneğin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundular.
Erzurum Şehit, Gazi, Güvenlik Koruyucuları Dul ve Yetimleri Yardımlaşma Derneği Başkanı 53 yaşındaki 4 çocuk annesi Nezahat Üstündağ, Erzurum'da, birbirleriyle kardeş ve güvenlik korucusu olan iki eşi de PKK'lı teröristler tarafından şehit edildikten sonra derneği kurduğunu anlattı.
Çocuklarına hem analık hem de babalık ettiğini belirten Üstündağ, ilk önce şehit eşlerine sahip çıkacağını ifade etti.
Erzurum Şehit Gazi Güvenlik Koruyucuları Dul ve Yetimleri Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Recep Demirci ise milli birliği artırmak ve milli şuuru geliştirmek adına önemli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
Şehit yakını, gazi ve güvenlik koruyucularıyla tek yumruk olacaklarını belirten Demir, "Mevki makam peşinde değiliz. Erzurum'da görev yapan 175 güvenlik görevlisi korucu var. Bunlar çok iyi tanıyoruz, terör örgütü PKK ile mücadelede asker ve polis kadar canla başla çalışıyor. Bu arkadaşlarımızı da derneğimize dahil ettik. Amacımız milli şuura sahip nesiller yetiştirmek." dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş ise dernek yöneticilerinin önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirterek, genç nesillerin milli şuurlarının artırılması noktasında dernekle işbirliği içerisinde olacaklarını bu noktadaki eğitim çalışmalarını artıracaklarını ifade etti.
Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını önemsediklerini belirten İlbaş, "Sizler şehit ailesi ve gazi olma şerefine ulaşmış, milletimizin kalbinde müstesna bir yeri olan değerlerimizsiniz. Bu anlamda, şehit aileleri ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Kapımızın sizlere her daim açık olduğunu yeniden hatırlatıyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.