GÜNCEL Haber Girişi : 21 Mayıs 2017 22:33

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde 10. yıl kutlamaları ve mezuniyet coşkusu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde 10. yıl kutlamaları ve mezuniyet coşkusu
Bu yıl 10. kuruluş yıldönümü kutlanan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesindemezuniyet ve ödül töreni coşkusu yaşandı.
Düzenlenen 10. Mezuniyet ve Ödül Töreninde, Üniversiteden dereceyle mezun olan öğrenciler ile kültür-sanatve spor dallarında Üniversiteyi başarıyla temsil eden öğrenci ve akademisyenler ödüllendirildi. Programda Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından Türk Halk Müziği Konseri verildi. Etkinlikler halk oyunları, jimnastik ve dans grubu gösterisi ile Pop Müzik Sanatçısı KUTSİ'nin konseriyle devam etti.
Kongre ve Kültür Merkezinde bulunan Osmanlı Konferans salonunda gerçekleşen 2016 - 2017 mezuniyet ve spor ödülleri törenine Vali Musa IŞIN, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf ÇETİN, Prof. Dr. Önder ŞİMŞEKİbrahim Çeçen (IC) Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral DİNÇER, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. 
Mezuniyet programında öğrencilere hitap eden Ağrı Valisi Musa IŞIN; "Meşakkatli ve fedakârlıklarla geçen dört yılın ardından, çalışmalarınızın meyvesini almanın sevinicini yaşadığınız için sizleri tebrik ediyorum, hayatınızda yeni bir dönem başlıyor diyen Vali Musa IŞIN, yılmadan, usanmadan, karamsarlığa kapılamadan hayatınızdaki bu dönemi iyi şekilde inşa edeceksiniz. Güzel bir Üniversitede okudunuz, çok değerli hocalardan dersler aldınız, sizleri anne -babalarınızı, hocalarınızın fedakârlığını tebrik ediyorum. Sayın Rektörümüz, göreve başladığı ilk günden itibaren sizlerle hemhâldır. Sizin isteklerinizi ve taleplerinizi dinledi ve problemlerinizi çözme noktasında büyük bir gayret göstermektedir. Bu vesileyle Sayın Rektörümüzü ve yönetimini tebrik ediyorum gelecekte de başarılar diliyorum.
Vali IŞIN konuşmalarını şu şekilde devam ettirdi; "İbrahim ÇEÇENBey ve vakfı gerçekten ilimizin fedai iftiharıdır, çok büyük bir tesisiAğrı'ya kazandırmışlar, inanılmaz derecede bir fedakarlık yapmışlardır. Üniversitemiz emsalleri ve emsallerinden önceki üniversitelere nazaran çok önemli mesafeler kat etmiş hemen hemen fiziki gerçekleşmesini tamamlamış, eğitim alanında büyük büyük adımlar içerisinde olacaktır. İbrahim ÇEÇENBey'i bu büyük fedakârlıklarından ve memleket sevdalısından dolayı gayrı kendilerine buradan şükranlarımızı gönderiyoruz. Herkes büyük bir gayret içerisinde öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için bütün şartlar olumlu hale getirilmiştir, bunu en iyi şekilde karşılayacaksınız, birbirimize kapılarımızı açalım, gönül bağları kurup birbirimizi ülkemizi milletimizi sevelim, toplumun hücrelerine sirayet etmek için gayret gösterelim." dedi.
Törende konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Bilimin Sevgi ile Bütünleştiği Üniversite parolasıyla bilimsel ve akademik çalışmalarına hız veren üniversitenin, 2016-2017 yılı mezuniyet töreninin, kuruluşunun 10. yılına denk gelmesi bizleri farklı bir hissiyata sevk ettiğini ifade etti. Prof. Dr. KARABULUT; "bugün düne göre daha gururla, daha fazla öz güvenle ve daha büyük bir cesaretle adım atabileceğimizi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diyen Prof. Dr. KARABULUT, öncelikle desteğini ve Üniversitemize olan gönül bağlarını her zaman hissettiğimiz sayın Valimiz başta olmak üzere, bugüne kadar Üniversitemiz için hayırlı hizmetlerde bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
"Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, artık akademik başarıları ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle yeni Türkiye'nin inşasında etkin rol oynayan bir üniversite olacaktır"  diyerek sözlerini sürdüren Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT: "Güneşin doğudan doğduğu gerçeğini kendine şiar edinen üniversitemiz, ülkemizin aydınlık yarınlarına huzur, güven, birlik-beraberlik, kardeşlik ve barışın hâkim olması için sorumluluğunun bilincinde olup, öğrencilerimizi bu anlayış ve şuurla yetiştirmeyi ilke edinmiştir.Üniversitemizi, yarınlara daha büyük bir gururla ve cesaretle taşımak, ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin gurur kaynağı olan bir üniversite haline getirmek, ancak kenetlenmiş bir ekip ruhuyla mümkün olacaktır.Hiç kimsenin düşüncesinden dolayı ötekileştirilmediği, farklılıkları birlikte yaşamanın ortak paydası haline getiren, milli ve manevi değerleri içselleştirmiş bir yönetim anlayışıyla, büyük başarılara birlikte imza atabileceğimizi büyük bir inançla vurgulamak istiyorum. Muhterem anne-babalar,insan hayatının en büyük sermayesi iyi yetişmiş, kendisine, ailesine, çevresine, ülkesine ve insanlığa faydalı olmayı şiar edinmiş güzel ahlak sahibi nesillerdir.  Bizler evlatlarınıza güveniyoruz, sizler de güvenin. Onların başarılarında en büyük pay sizindir."diyerek başarılı bir öğrenci için ailenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. KARABULUT ;"Ülkemizi bekleyen güzel günler,zor bir eğitim-öğretim sürecinin sonunda, ortaya koydukları performansla mezun olmayı hak eden öğrencilerimizin omuzlarında yükselecektir. Bizlerin, ailelerinizin ve ülkemizin sizlerden beklentileri var, bu şuurla geleceğe emin adımlarla yürüyün. Bizler size güveniyoruz, siz de kendinize güvenin. Zira sizde böyle bir potansiyelin var olduğuna bütün kalbimizle inanıyorum. Deneme yanılma yoluyla ilerlemek ve denenmişleri tekrar denemek akıllıca değildir, üstat Cemil Meriç'in;"bir hayata iki tecrübe sığmaz" sözünden hareketle başkalarının tecrübelerinden ders almayı bilmelisiniz, "beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz" mesajını kendine ilke edinen erdemli birer eğitimci olarak gittiğiniz her yerde örnek davranışlar sergileyeceğinize olan inancım sonsuzdur." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.