SAĞLIK Haber Girişi : 03 Kasım 2010 23:32

Adana Diyanet-Sen Şehitler İçin Mevlit Okuttu.

Adana Diyanet-Sen Şehitler İçin Mevlit Okuttu.

Adana Diyanet-Sen Şube Başkanı Mustafa Ünaldı, Vatanı uğruna şehit olanlar için, mevlit düzenlediklerini söyledi.

Ünaldı;“Sevgili şehit ailelerimiz ve gazilerimiz! Sizlerden bahsedildiğinde ve sizleri gördüğümüzde ilk akla gelen Vatan,Bayrak,Ezan,Hürrriyet ve bağımsızlıktır. Bu yüce değerlere sizler sayesinde sahibiz. Bu sebeple Millet olarak size minnettarız, size teşekkür ediyoruz. Sizler yiğit yavrularımızı askere gönderirken Oğlum! ‘’Ya şehit ol ya gazi’’ diyerek şehitlik ve gaziliğin önemini vurguladınız. Yüce Allah da Kur’an-ı Kerimde Tövbe suresinin 52.ayetinde belirttiği iki iyiliğe yani şehitlik ve gazilik şerefine nail oldunuz.Şehit babası,şehit annesi, şehit kardeşi olmak ne büyük şeref,Gazilik ünvanı ile insanların arasında dolaşmak ne büyük onur ve ayrıcalıktır. Bir fani için ulaşabileceği rutbelerin en yükseğine erişmiş bulunuyorsunuz. Parayla elde edilemeyecek maneviyatın büyük bir şerefin sahibisiniz.’’Şehit olanlara Allah’tan rahmet ve ailelerine sabr-ı cemil niyaz ederiz."dedi.

Adana Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt,Anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı ve bu organizasyonu tertip eden, Adana Diyanet-Sen yetkililerine teşekkürlerini sundular.

Konuşmalardan sonra okunan Mevlid-i Şerif ve  hatimin duası ile son buldu.

Programa Adana Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt Adana Diyanet-Sen Şube Başkanı Mustafa Ünaldı ,Yönetim Kurulu Şube Sekreteri Feysel Akkoç ,Eğitim Sekreteri Fahrettin Türkmenoğlu, Teşkilat Sekreteri Ahmet Türkiliş, Mevzuat Sekreteri Dursun Boran,Mevlithan Emekli İmam Saim Yenel ve diğer üyeler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.Okunan mevlit-i şerife vatandaşlar da ilgi gösterdi.