EKONOMİ Haber Girişi : 10 Ekim 2008 21:36

Adana da Şehit Asker ve Polisler için 381 hatim okudundu.

Adana da Şehit Asker ve Polisler için 381 hatim okudundu.
Hakari ve Diyarbakır'da teröristlerce şehit edilen 22 asker ve polis için Adana'da 381 hatim okundu.

İl ve ilçe müftülüklerince organize edilen hatimin duası Merkez Sabancı Camii'nde yapıldı. Vaiz Mustafa Ünverdi'nin yaptığı hatim duasına vatandaşlar 'amin' dedi.

Ünverdi, kürsüde yaptığı konuşmada, şehitlere rahmet geride kalan ailelerine sabır diledi.

Güneydoğu'dan gelen şehit haberlerleriyle ülke genelinde her insanın 'yaralı ve üzgün' olduğunu hatırlatan Ünverdi, "Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar zulüm altında inlerken, buralara yardım elini uzatacak tek ülke Türkiye'dir. Fakat bu ülke de başını kaldırıp, çevresine bakamıyor." diye konuştu.

Cami cemaatine "Etnik kökeniniz ne olursa olsun, Allah rızası için terörü savunmayınız. Bu belanın son bulması için gönülden Canab-ı Hak'a dua edin" çağrısında bulunan Mustafa Ünverdi, bu işlerin çözülmesinin sanıldığı kadar kolay olmadığına dikkat çekti.

Türkiye'nin teröre 'papuç' bırakmayacak kadar güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Ünverdi, Çanakkale'de olduğu gibi yine birlik ve beraberlik içinde bu sorunun üstesinde gelineceğini kaydetti.

Ünverdi, şunları söyledi: "Bu topraklarda yaşayan hiçbir insan Kurtuluş Savaşı'nda biz 'Kürtüz, Lazız, Arapız Çerkeziz' demedi. Herkes kol kola girerek, düşmanla savaştı. Çünkü Anadolu son kaleydi. Burası da düşseydi, belki şimdi camilerde ezanlar okunmayacaktı. Dün olduğu gibi bugün de Müslümanlar kardeştir. Yine tek ses ve yürek olma zamanıdır."

Daha sonra hatim duası için el kaldırıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim'den hasıl olan sevaplar, şehitlerin ruhuna ithaf edildi.