SİYASET Haber Girişi : 14 Aralık 2008 15:01

7. camiyi de yaktılar

7. camiyi de yaktılar
Maltepe Aydınevler Mahallesi Sancak Sokak'ta bulunan Mavi Evler Camii'nde yangın çıktı. Öğle namazı öncesi camiden dumanların yükseldiğini gören cemaat müezzin odasının yandığını farketti. Müzzinin odada bulunduğunu zanneden vatandaşlar camı ve kapıyı kırarak içeri girdi. İçeride kemsinin olmadığını gören vatandaşlar yanmakta olan eşyaları dışarı çıkarıp yangına müdahale etti. Olay yerine çağrılan Maltepe itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü.

Cami imamı, sabah her zamanki gibi namazdan sonra tüm şalterleri ve cihazları kapattıklarını, müezzin odasını kilitleyip anahtarı kapının yanında çok az kişinin bildiği bir yere koyduğunu anlattı. Meydana gelen yangın sonrası anahtarı bulamadıklarını söyleyen imam bu duruma şaşırdıklarını belirtti.

Polis olay yerine gelerek görgü tanıkları ile görüştü. Olay yeri inceleme ekipleri de camide inceleme başlattı. Vatandaşlar yanmış koltukların birinin üzerinde nereye ait olduğu belli olmayan bir bez parçasını polise gösteterek incelemelerini istedi.

Bu arada İstanbul'un Anadolu yakasında dün ve daha öncesinde 6 camide daha yangın çıkmıştı. Sancaktepe'deki Veysel Karani Camisi, Hacı Akif Demirci Camisi, Kadıköy İnönü Mahallesi'nde bulunan Medine Mescidi, Küçükbakkalköy Merkez Camii, Pendik Dolayoba Ulu Camii'nde yine Kurban Bayramı'nın 3. günü Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi İnönü Caddesi Kemerdere Sokak'taki Hacı Mehmet Şahsuvaroğlu Camisi'nde yangın çıkmıştı