GÜNDEM Haber Girişi : 09 Aralık 2017 11:49

51 yıl önce şehit olan Bafralı Alaattin Koçak ve 64 arkadaşı Dumlu Şehitliğinde anıldı

51 yıl önce şehit olan Bafralı Alaattin Koçak ve 64 arkadaşı Dumlu Şehitliğinde anıldı
51 yıl önce şehit olan Bafralı AlaattinKoçak ve 64 arkadaşı Erzurum Dumlu Şehitliğinde dualarla anıldı.
51 yıl önce şehit olan Bafralı AlaattinKoçak ve 64 arkadaşı Erzurum Dumlu Şehitliğinde dualarla anıldı. 
Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneğinin organizasyonuyla Samsun Bafra'dan ve Türkiye'nin birçok ilinden gelen şehit yakınlarının katılımıyla Dumlu Şehitliğinde tören düzenlendi.
Törende, Erzurum'un Dumlu Beldesinde konuşlu bulunan 247. Piyade Alay Komutanlığı'nda, 8 Aralık 1966'da meydana gelen bir patlamada yanarak şehit olan 65 Mehmetçik için Derneğin fahri imamı Necattin Boyun tarafından Yasin-i Şerif ve dualar edildi.
Dumlu'da şehitler kabristanlığında bir basın açıklaması yapan Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, "247. Piyade Alay Komutanlığı'nda, 7 Aralık 1966'da meydana gelen bir patlamada, 65 Mehmetçik yanarak şehit oldu. Faciaya, erlerin yattığı koğuştaki benzin bidonunun neden olduğu ifade edildi. Hava sıcaklığının, sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü bir gecede meydana gelen patlama, vatani görevini yapan 65 Mehmetçik'e şahadet rütbesi kazandırırken, Dumlu ve yöresini ise 'Şüheda Mekanı' haline getirdi. Bizlerde dernek olarak, derneğimizin Başkan yardımcısı Sebahattin Koçak beyefendinin Dumlu'da şehit olan babası Alaattin Koçak'ı ve şehitlerimizi ziyaret ettik. Şehitlerimizi şehadet yıldönümlerinden mezarları başında ziyaret ettik. Amacımız ziyaretlerimizi her yıl düzenli olarak yapmaya çalışmak. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, ailelerine sabrı cemiller niyaz ediyorum." dedi.
Erzurum'un Dumlu Beldesinde konuşlu bulunan 247. Piyade Alayı koğuşunda, 7 Aralık 1966 gecesi sobanın benzinle tutuşturulmaya çalışılması esnasında benzin bidonunun infilak etmesi sonucu çıkan yangında Bafralı P. Er Alaattin Koçak ve 64 silah arkadaşı şehit olmuştu.
Törenin ardından katılımcılar Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.