SPOR Haber Girişi : 27 Eylül 2016 11:11

50 yaşında Balkan şampiyonu oldu

50 yaşında Balkan şampiyonu oldu
Taekwondo Ümit Milli Takım Teknik Kurul Üyesi olan Erzurumlu taekwondo antrenörü Kemal Yıldıran, Poomse Balkan Şampiyonası'nda birinci olarak altın madalya kazandı.
Şampiyon antrenör memleketinden çiçeklerle karşılandı. 
Erzurumlu Taekwondo Antrenörü Kemal Yıldıran, Poomsede Türkiye'ye Balkan Şampiyonluğunu getirdi. Balkan Taekwondo Birliği (BTU) tarafından Bulgaristan'ın Dupnitsa kentinde düzenlenen 18. Balkan Şampiyonası'nda Erzurumlu Taekwondo Antrenörü Kemal Yıldıran Masterlar Grubu'nda Tatamiye çıktı ve şampiyon olarak altın madalya kazandı.
Finalde Sırp rakibini yendi şampiyon oldu
12 ülkeden 121 sporcunun tatamiye çıktığı Balkan Taekwondo Poomse Şampiyonası'nda Erzurumlu milli antrenör Kemal Yıldıran, Türkiye adına yarıştığı poomsede beş ayrı rakibini mağlup ederek şampiyon oldu. Ümit Milli Takım Teknik Kurul Üyesi olan Yıldıran, özellikle finalde Sırp rakibi ile kıran kırana bir final maçı yaptı. Sırbistanlı rakibini mağlup eden Kemal Yıldıran, Balkan şampiyonluğuna ulaştı. Dadaşlar Diyarı'nın gururu olan Yıldıran, 50 yaşında Balkanlarda şampiyonluk kürsüsüne çıktığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
Erzurum Sağlık Gençlikspor Kulübü Taekwondo Antrenörü ve Poomse Balkan Şampiyonu Kemal Yıldıran, memleketi Erzurum'da çiçeklerle karşılanarak, öğrencileri ve antrenörler tarafından omuzlara alındı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Güngör Şenses ile Taekwondo İl Temsilcisi Engin Akın ile Taekwondo Antrenörleri tarafından havalimanında karşılanan Yıldıran gurur dolu anlar yaşadı. Kendisine çiçek takdim eden GHSİM Spor Şube Müdürü Gürgör Şenses, "Kemal Hoca bugüne kadar çok sayıda taekwondocu yetiştirdi, Maşallah kendisi de çok çalışkan ve pes etmeyen biri masterler grubunda ilkemize altın madalya ve Balkan Şampiyonluğu getirdiği için kutluyorum. Şampiyonluk kendisine ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.
Taekwondo İl Temsilcisi Engin Akın da, Balkan Şampiyonu Taekwondo Antrenörü Kemal Yıldıran'ı kutlayarak, "Kemal hocamız bu azmi ile alt yapıdan gelen taekwondocularımıza da iyi bir örnek oldu. İnanıyorum ki, bundan sonrada Kemal Hoca başarılarına devam edecektir" şeklinde konuştu.
Erzurum Havalimanı'nda coşkulu bir şekilde karşılanmanın gururunu yaşayan Kemal Yıldıran, "Bana gösterilen ilgiye ve desteğe çok teşekkür ediyorum. Bu akşam meslektaşlarımın ve öğrencilerimin beni çiçeklerle karşılayıp, omuzlarına almaları beni çok duygulandırdı ve onura etti" diye konuştu.
Balkan Taekwondo Şampiyonası'nda ülkemizi yıldızlarda temsil eden Muhammet Berkay Kayhan 48 kiloda Balkan beşincisi olurken, gençlerde de 53 kiloda Ahmet Vefa Bumin beşinci olarak kıl payı madalya şansını kaçırdılar.
Kemal Yıldıran'ı karşılama törenine Antrenörler Zafer Kavcı, Rahmi Ak ve Murat Yamanoğlu da katıldı.
Etiketler : teakwando
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.