EĞİTİM Haber Girişi : 23 Mart 2016 11:41

47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI

47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI
TÜBİTAK tarafından düzenlenen "47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nın açılışı, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.
TÜBİTAK tarafından düzenlenen "47. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nın açılışı, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. 
Etkinliğin açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö.İrfan Küfrevioğlu, üç gün sürecek olan sergide sunulan projelerin, nitelik ve nicelik olarak yıllara göre sürekli artışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunda katkısı olan başta Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan olmak üzere Milli Eğitim Müdürlerlerine, Koordinatör Prof. Dr. Şükrü Beydemir'e ve emeği olan bütün idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.
Atatürk Üniversitesi'nin, hem bölgesinde hem de Türkiye'de önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu belirten Küfrevioğlu, üniversitenin bölgesel kalkınmada öncülüğüne dikkat çekerek, 60 yıla yaklaşan bir geçmişi, bilimsel gücü ve imkânlarının olduğunu söyledi ve böyle bir etkinliğin üniversitemizde yapılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "TÜBİTAK, uzun yıllardan beri Türkiye'nin bilim politikasına çok önemli katkılar sunmaktadır. Son yıllarda geliştirdiği değişik programlarla ülkemiz bilim insanları, dünya ile yarışmakta ve beyin gücü tersine dönmektedir. Bu destek ve gayretlerle Ülkemiz 2023 vizyonu ile dünyada hak ettiği yeri alacaktır. Sunulan projelerin ülke bilimine katkılar yapacağı inancındayım. Proje hazırlanmasında çalışan genç dimağların ileride ulusal ve uluslararası çapta bilim insanları olmalarını gönülden temenni ediyor, bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum."
TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve bilim insanlarının yetişmesinde önemli bir basamak olan bu tür yarışmaların önemini vurgulayan Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, ilimin, insanı diğer canlılardan ayıran önemli bir değer olduğunu söyledi.
TÜBİTAK'ın kuruluş gayesine uygun olarak tüm bilim insanlarını, özellikle gençleri birçok etkinlik ve bilimsel faaliyetlerle dinamik bir şekilde desteklediğini belirten Beydemir şunları kaydetti: "Bu yıl 47. sini düzenlediğimiz Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması, TÜBİTAK'ın 1968 yılından bu yana yürüttüğü önemli bir organizasyondur. Bu yarışma ile ortaöğretim seviyesindeki binlerce sevgili öğrencimiz, fikirlerini, hayallerini, ilk olarak kâğıda döküp sonradan da pratik olarak gösterme fırsatı bulabilmektedirler."
TÜBİTAK'ın 12 bölge olarak belirlediği Türkiye'nin her köşesinden öğrencilerin katıldığını ifade eden Beydemir, 12 bölgenin tamamında eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini, Erzurum bölgesi olarak adlandırılan bölgenin, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinin içinde bulunduğu 10 ili kapsadığını belirtti.
Öğrencilerin, Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere 12 dalda proje sunacaklarını söyleyen Prof. Dr. Şükrü Beydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:" Proje yarışması için bölgemizdeki tüm illerden toplam 2094 proje başvurusu alınmıştır. Böylece bölgemiz proje sayısı itibariyle üç yıldan bu yana tüm bölgeler arasında liderliğini sürdürmektedir. Nitelik açısından değerlendirdiğimizde ise bölgemiz 2014 yılında 12 bölge arasında 6. sırada iken geçtiğimiz yıl iki dalda birincilik ödülü alarak ilk sıraya oturmuştur.
Bu yıl da müracaat eden 2094 proje için gerçekleştirilen ilk değerlendirme sonucunda 100 proje bölge sergisine çağrılmıştır. Burada panelistlerimiz tarafından yapılacak değerlendirmeler sonrasında finalistler, ikinci ve üçüncüler belirlenecektir. Finalist projeler 02-06 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da düzenlenecek olan final sergisinde bölgemizi temsil edeceklerdir."
Açılış konuşmalarının ardından, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, proje stantlarını gezerek, öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar.
Etiketler : yarışma
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.