GÜNDEM Haber Girişi : 05 Şubat 2014 09:39

40 BiNDE BİR

40 BiNDE BİR

 Cuma günü Rusya’nın Sochi kentinde başlayacak olan 2014 Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcularbelirlendi. 6 sporcuyla Rusya’ya giden milli takımda tek Erzurumlu sporcu yok.

 GENÇLİK ve Spor Bakanlığı verilerine göre, halen 40 bin 312 lisanslı, 9 bin 921 de faal sporcunun bulunduğu Erzurum’dan Cuma günü başlayacak olan Soçi Olimpiyatları’na tek bir sporcu bile gönderemedik. Erzurum’a yapılan yüzlerce milyon liralık kış sporları tesis ve yatırımına rağmen olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek olan kayakçılar arasında tek bir sporcumuz var o de Emre Şimşek... Erzurum Kayak Kulübü’nün sporcusu olan Emre Şimşek ise Bayburt doğumlu. 

BASIN bültenleri ile  ortalığı kasıp, kavuran Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 10 yıllık süre içerisinde bol bol lisans çıkarıp, Erzurum’da kış sporlarının çağ atladığını ilan etmesine rağmen, bir tane bile olimpiyat sporcusu yetiştirilememesi "tezat" oluşturdu. Türkye’nin kış sporları merkezi ilan edilen Erzurum’dan olimpiyat sporcusu çıkmaması kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, "40 bin lisanslı sporcudan bir tane başarılı sporcu nasıl çıkmaz?" diye soruyor.