ERZURUM Haber Girişi : 29 Mayıs 2015 16:17

'ERZURUM AVRUPA'YA UÇUYOR-2' HAYATA GEÇTİ

'ERZURUM AVRUPA'YA UÇUYOR-2' HAYATA GEÇTİ
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın talimatıyla başlatılan ve himayelerinde sürdürülen "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor-2 "projesi başladı.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın talimatıyla başlatılan ve himayelerinde sürdürülen "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor-2 "projesi başladı. Proje kapsamında 29 Mayıs 2015-17 Haziran 2015 tarihleri arasında 45 er öğretmenden oluşan 3 grup Çek Cumhuriyeti-Prag ve Almanya-Dresten'e gidecek. 
Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın emirleri ile başlatılan ve onun himayesinde sürdürülen Erzurum'da görev yapan ve hiç yurtdışına çıkmamış ,sınıf ve branş öğretmenleri ile idarecilerin katıldığı Proje ile; Öğretmenlerin Avrupa ülkelerinin sosyal yaşamdaki kuralları, çalışma ve iş hayatları, tarihi ve kültürel zenginlikleri koruma kültürü ve özellikle eğitim sistemlerini yerinde görülerek iyi örneklerin il'e transfer edilmesi sağlanacak.
Projeye katılan öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Kaymakamlıklar tarafından seçilen ve yurt dışına hiç çıkmamış öğretmenlerden oluşuyor.135 öğretmen Parag'da Zakladni skola materrska,Vyssi odborna skola,Gymnazium jana keplera,Stredni skola İnternational okullarında genel olarak Avrupa eğitim sistemleri hakkında bilgi alıp bu okullarda incelemelerde bulunacaklar.
Projeye katılan Öğretmenleri Havalimanından Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu,,İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Strateji Geliştirme Şube Müdürü Çiğdem Hopur uğurladı.
Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, İlk aşaması 27 Ocak 2015-8 Şubat 2015 Tarihleri arasında 160 öğretmenin katılımı ile Budapeşte-Viyana ve Bratislava'da gerçekleştirilen projede öğretmenlerimizden olumlu geri dönüşümler alınması üzerine, 2. Etabı bugün başlattıklarını belirterek,"Bu kapsamda 3 ayrı guruptan oluşan öğretmenlerimiz , Çek Cumhuriyeti-Prag Almanya-Dresten'e ziyaretlerde bulunacaklar.Burada birinci programda olduğu gibi yine eğitim kurumlarını ziyaret ederek,tarihi ve kültürel ziyaretlerde bulunacaklar. Yurtdışına çıkma imkanı bulamamış öğretmenlerimizin gittikleri yerlerde edindikleri bilgi ve birikimleri sayesinde, Eğitim-öğretime destek sunacağına inandığımız bu projeye destek veren, Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak'a ve gidilen ülkelerdeki Büyükelçilerimize şükranlarımızı sunuyoruz " dedi.
Etiketler : erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.