GÜNDEM Haber Girişi : 01 Ağustos 2013 11:42

30 milyonluk sürpriz borçlanma!

30 milyonluk sürpriz borçlanma!

 İl Özel İdaresi’nin köylerin altyapı çalışmaları, milli eğitim ve gençlik spor müdürlüğü için 30 milyon TL’lik kredi talebi il genel meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

Önceki gün  olağanüstü toplanan il genel meclisi 30 milyon liralık kredi talebine oy çokluğuyla onay verdi. İçişleri Bakanlığı onay verirse İl Özel İdaresi İller Bankası’ndan 30 milyon TL’lik kredi kullanacak.

Çat ve Karayazı’da ortaokul yapımı için milli Eğitim müdürlüğüne 8.5 milyon lira, amatör spor kulüplerine destek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne 1.5 milyon lira  ve köy yollarının asfalt başta olmak üzere altyapı çalışmalarını tamamlamak için 20 milyon lira olmak üzere toplam 30 milyon liralık kredi talebi dün  olağanüstü toplanan İl Genel Meclisi’nin gündemine geldi.

 

MHP İTİRAZ ETTİ


İl Genel Meclisi’ne getirilen 30 milyon lira kredi talebi için itiraz eden MHP’li meclis üyeleri kredi talebinin tüm meclis üyeleri tarafından kesinlikle reddedilmesi gerektiğini belirttiler. MHP’li meclis üyesi Bahattin Bağaçlı, 7 ay sonra Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek olan İl Özel İdaresi’nin borçlandırılmasının doğru olmadığını belirterek, " Belediye bu eksikleri giderebilir. Kendi bütçeleri vardır. Durup dururken İl Özel İdaresi’ni borçlandırmanın ne anlamı var. Krediyi biz çekeceğiz, Büyükşehir belediyesi ödeyecek" dedi.

MHP üyelerinin red oyu verdiği teklif oy çokluğuyla kabul edildi.