GÜNDEM Haber Girişi : 23 Nisan 2014 21:06

23 Nisan coşkusu

23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Havuzbaşı’nda ve ilçelerde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Havuzbaşı’nda düzenlenen törene, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Yüksel Arslan, "Birlik ve beraberlik duygusunun millet iradesiyle şekillenmeye başlamasının yani TBMM’nin kuruluşunun 94. Yıldönümüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, Türk milletinin emperyalist devletlerin baskı, zulüm ve işgaline karşı Atatürk’ün önderliğinde milli egemenliğimizin hakim kılındığı bir bayramdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu gururlu günde burada bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.Konuşmanın ardından öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıp, şiirler okumasıyla tören sona erdi.


23 NİSAN OLTU İLÇE 

STADYUMU’NDA KUTLANDI

Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konulan çelengin ardından başlayan kutlamalar, İlçe Stadyumunda devam etti. Sabah Saat 10.00’da okulların tören alanındaki yerlerini almalarıyla başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Orta Okulu Müzik Öğretmeni Bülent Turanoğlu yönetiminde alandakiler tarafından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ferhat Okur tarafından yapıldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlçe Kaymakamı Abdullah Şen, Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Murat Demirci ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek tarafından ödüllerini alan öğrenciler ödülleri alırken adeta ödül kaosu yaşandı kupa ve madalyaları verirken yanlış yanlış verilirken tönren sonrası öğrenciler kendi aralarında değitiler daha donra hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı. Cumhuriyet Ortaokulu ve Şehitler İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları ve Karabekir Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan tekvando gösterileri ise bayrama ayrı bir renk kattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları okulların tören geçişiyle sona erdi. Bu arada İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, İMKB YİBO Müdürü Osman Yeşilyurt ve Rehber Öğretmen Mehmet Emin Tuna beraberlerinde okul öğrencilerinden Sıla Elibol ile Emirhan Albayrak birlikte İlçe Kaymakamı Abdullah Şen’i makamında ziyaret ederek çiçek verdiler. Bir süreliğine Kaymakamlık koltuğuna otururken İMKB YİBO öğrencisi Sıla Elibol, telefon açarak Oltu Belediye Başkanı ve Orman İşletme Müdürlüğünden okul bahçelerine birer kamelya istedi. Kamelya sözünü alan öğrenciler, İlçe Kaymakamı Abdullah Şen’den Oltu’da sosyal etkinliklerin artırılması ve bu yönde çalışmalar yapılması isteğinde bulundular.


KARAÇOBAN’DA 23 NİSAN 

COŞKUYLA KUTLANDI

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzurum’un Karaçoban İlçesi Duman Mahallesinde okul bahçesinde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Okul Öğretmenlerinden Ayşegül Çınar günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çınar konuşmasında; “23 Nisan 1920’de TBMM’nin açıldığı gündür. Atatürk 23 Nisan gününü bayram yapalım diye çocuklara armağan etmiştir. Ayşegül Çınar Atatürk’ün yapmış olduğu milli mücadele yıllarını anlattı. Çınar Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara ve Türk Milletine armağan ettiği bu büyük bayram hepimize kutlu olsun.” dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından 23 Nisan şiirlerini okudular. sırasıyla dağlar kızı Reyhan, Hemşin Halayı, Penguen dansı, Kuşak gösterisi, Damat Halayı, Ankara’nın Bağları ile ilgili halay ve oyunlar sergilendi. Yine okul öğrencileri tarafından balon patlatma, sandalye kapma, yumurta taşıma, yoğurt yeme ve elma yeme yarışı son olarak da çuval yarışı yapıldı. Programın sonunda öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar topluca yöresel halay çekerek bu bayramı kutladılar.


PASİNLER’DE   ÇEŞİTLİ 

ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Erzurum’un Pasinler ilçesinde de düzenlenen bir takım etkinliklerle kutlandı. Sabah saat 9’da İlçe Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı’nın çelenk sunumuyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, bugün burada 94. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bütün dünya çocuklarına kutlu olsun. Bugünü çocuklarımıza armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, şükran ve minnetle anıyorum dedi.

Programda ayrıca günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. İlçe halk eğitim merkezi kadın ve erkek folklör gösterisinin ardından İlçe Kaymakamı Ali Ada, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yunus Baysal, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, İlçeye bağlı Taşkaynak Köyü Ortaokulu ve İbrahim Hakkı İlkokulu’nun hazırladıkları programa katıldılar.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ilçede bütün ilk ve ortaokullarda coşkuyla kutlandı.