SİYASET Haber Girişi : 24 Nisan 2011 13:32

2011 Yılı Hac Müracaatları Pazartesi başlıyor

2011 Yılı Hac Müracaatları Pazartesi başlıyor

2011 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatların; 25 Nisan - 06 Mayıs 2011 tarihleri arasında, 2010 yılında kuraya katılanlar için "Kayıt Yenileme", ilk defa müracaat edecekler için de "İlk Defa Kayıt Yaptırma" yapılacaktır.
Buna göre;
1- Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler müracaatlarını, internet yoluyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın http://hac.diyanet.gov.tr adresinden yapabilecekleri gibi, doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracakları form dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabileceklerdir.
2-İlk defa kayıt yaptıracak hacı adayları kişi başına 15 TL.’yi Diyanet İşleri Başkanlığınca aşağıda isimleri belirlenen bankalardan birine doğrudan veya internet üzerinden yatıracaklardır.
3-Doğrudan il ve ilçe müftülüklerine ilk defa yapılacak müracaatlarda nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun/belgesinin bir suretini, kayıt yenilemelerde ise nüfus cüzdanı fotokopisini müracaat dilekçesine ekleyeceklerdir.
Hacı adaylarından ilk defa kayıt yaptıracaklar, 15 TL kayıt ücretini Yatıracakları Banka Listesi:

a) T.C. Ziraat Bankası,

b) Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O..

c) Türkiye Halk Bankası.

ç) Al-Baraka Türk Katılım Bankası A.Ş.,

d) Asya Katılım Bankası A.Ş.,

e) Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.,

f) Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.