EKONOMİ Haber Girişi : 26 Haziran 2016 23:35

200 besicinin ahırını DEVLET YAPACAK

200 besicinin ahırını DEVLET YAPACAK
Hükümet, aralarında Erzurum'un da bulunduğu toplam 10 ilde, hayvancılığı geliştirmek için para musluklarını açmaya başladı.
Hükümet, aralarında Erzurum'un da bulunduğu toplam 10 ilde, hayvancılığı geliştirmek için para musluklarını açmaya başladı.  "Modern Ahır" adı altında geliştirilen proje kapsamında, vatandaş Tarım Müdürlüğü'nün istediği standartta ahır ve ardından da besicilik yapması halinde yapacağı masrafın yüzde ellisini devletten hibe olarak alacak. Erzurum'da 200 besicinin destekleneceği bu yeni çalışmada, hayvancılığın yüksek standartlarda yapılması ve dolayısıyla da verimin o nispette artırılması amaçlanıyor. Hayvan başına 3 bin lira verilecek hibe desteğinden kimlerin yararlanacağı ise, oluşturulacak komisyon tarafından kararlaştırılacak. Bakanlık geçmiş dönemlerde istismara uğrayan benzer desteklerden hareketle aynı hataya düşmemek için çalışmaları titizlikle yürütüyor.

Etiketler : besi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.