ASAYİŞ Haber Girişi : 29 Ağustos 2013 12:04

1.5 milyon hint keneviri yakıldı

1.5 milyon hint keneviri yakıldı

Son bir ay içerisinde yapılan çok sayıda operasyonda ele geçirilen 1.5 milyon kök hint keneviri savcılık talimatıyla ateşe verildi.

Erzurum’un muhtelif yerlerinde kendiliğinden çıkarak yabani olarak yetişen bir milyon 500 bin 602 kök hint keneviri KOM şube ekiplerince sökülerek imha edildi. 

2013 yılı içerisinde Erzurum’un muhtelif yerlerinde kendiliğinden çıkarak yabani olarak yetişen dişi ve erkek hint kenevirleri, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte kenevirlerin yetiştiği alanlar tespit edildi. Bu alanlarda bir ay içerisinde toplam olarak 1.5 milyon 602 adet doğal ortamda kendiliğinden yetişmiş yabani dişi ve erkek hint keneviri imha edilmek üzere sökülerek toplandı. Sökülerek muhafaza altına alınan hint kenevirleri, Valilik Makamı onayı ile oluşturulan komisyon görevlilerinin huzurunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Orman Bölge Müdürlüğünden alınan yakma ve soğutma desteği ile yakılmak sureti ile imha edildi.