GENEL Haber Girişi : 27 Eylül 2018 14:56

12 bin öğrenciye yetenek taraması

12 bin öğrenciye yetenek taraması
Erzurum Valiliği’nin destekleriyle SODES 2017 Projeleri kapsamında kabul edilen Yetenek Avcısı Projesinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak projesi olan Yetenek Taramasında 12 bin öğrenciye yetenek taraması yapıldı.
 İlk etapta 558 öğrenci seçildi. 558 öğrenci için ikinci etap seçmeleri Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapıldı. 
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yetenek taraması kapsamında 12 bin öğrenciye ulaştı. Yapılan yetenek taramalarında 558 öğrenci ikinci etap seçmelerine hak kazandı. 
Erzurum Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleşen Yetenek Avcısı ve Yetenek Taraması ikinci etap seçmeleri 14 antrenörün yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 10 beden eğitimi öğretmeni tarafından yapıldı. 
Erzurum Valiliğinin Destekleriyle 2017 SODES Destek Programı Kapsamında kabul edilen 500 bin liralık Yetenek Avcısı Projesi ile 19 Nisan 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak protokolü ile başlatılan Yetenek Taraması kapsamında Erzurum’un ilçeleri ile merkez ilçelerde 12 bin öğrenciye ulaşıldı. 12 bin öğrenci arasında yetenek taraması yapılırken, bu öğrencilerden 558’i ilk etap yetenek taramasında başarılı oldu. 
Genlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Güngör Şenses ile Yaşar Elen nezaretinde Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapılan yetenek taramasında başarılı olan öğrenciler Spor Genel Müdürlüğü’ne bildirildi. Spor Genel Müdürlüğü Bilim Kurulu isimleri kendilerine ulaşan öğrencilerin gelişimini takip edecek. 
Yetenek Avcısı ve Yetenek Taraması Projeleri sayesinde kent genelindeki yetenekli çocukları keşfettiklerini belirten Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Ülkemizi bize emanet edilen seviyeden daha ileri, güven verici, aydınlık bir geleceğe taşımak için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bu kapsamda üzerimize düşen tüm görev ve sorumluluklarınızı en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Bizler her zaman geleceğimizi emanet edeceğimiz siz değerli gençlerimizi üreten, paylaşan bireyler olarak yetiştirmek için gerekli ortamları oluşturmakla görevli olup, böyle imkanları sizlere sunmak mecburiyetindeyiz. Bu kapsamda Valiliğimiz Proje Koordinasyon Merkezi ile İl Müdürlüğümüzce hayata geçirmiş olduğumuz Yetenek Avcısı Projesi ile yetenek taramaları yaparak, yetenekli çocuklarımızı keşfettik. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve SODES kapsamında Yetenek Avcısı Projesine destek veren Valimiz Seyfettin Azizoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
Çağın son teknolojik cihazları ile donatılmış yetenek parkurunda gençlerimizin güçlü olduğu yönler tespit edilerek onların yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilmeleri sağlandığını belirten Şube Müdürleri Güngör Şenses ile Yaşar Elen, “Spor branşlarına yönlendirilen gençlerimiz alanında uzman antrenörler eşliğinde ilgili spor branşıyla ilgili profesyonel çalışmalarını yaparak branş ile ilgili teknik ve teorik bilgilere sahip olarak gelişimi sağlanacak. Spor Genel Müdürlüğü Bilim Kurulu da bu çocuklarımızın gelişimlerini takip edecek” dedi. 
Erzurum Valiliği’nin Destekleri ile SODES tarafından kabul edilen Yetenek Avcısı Projesi, 5-18 yaş arası öğrencileri kapsıyor. Memet Gözütok ve Mustafa Kocaman’ın koordinatörlüğünü yaptığı projede 5-18 yaş arası yetenekli öğrenciler keşfedildi. 
Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Yetenek Taraması Projesi ise sadece ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerini kapsadı. 
Yetenek Taraması Projesi’nin koordinatörlüğünü Doç. Dr. Elif Şıktar, Yaşar Elen, Hakan Ülgü, Zeyit Palabıyık yaparken, Projenin bilgi işlem sorumluluğunu ise Ramis Başkaya üstlendi. 
 (iha)
Etiketler : SODES
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.