GÜNDEM Haber Girişi : 30 Ocak 2016 14:24

107 Kur'an bülbülü İCAZET ALDI

107 Kur'an bülbülü  İCAZET ALDI
Yakutiye İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarından mezun olan 71 erkek hafız ve 36 kadın hafız Cuma namazı öncesinde Ulu Camii'nde düzenlenen icazet töreniyle diplomalarını aldı.
ULU Camii'nde düzenlenen tören, hafızların Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahileri ile başladı. Daha sonra sembolik olarak hafızlık sınavı yapıldı. İcazet töreninin açılış konuşmasını yapan Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, bugün Erzurum için önemli bir gün olduğunu ifade ederek 2015 yılında 107 hafız yetiştirdiklerini söyledi. Törenin sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 71 erkek hafıza diplomaları ve hafızlık elbisesi hediye edildi.

TÖRENE Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, hafızların aileleri ve cami cemaati katıldı.Manevi hazzı son derece yüksek bir törene katılmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Altıparmak "bu genç yürüyen Kuran'ı Kerimleri bize kazandıran fevkâlâde bir hizmete fevkâlâde manevi bir  hazza adım atan bizlerin gururu olan hafızlarımıza hafızlarımızın ailerine  ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.