ERZURUM Haber Girişi : 22 Temmuz 2019 13:17

100. yıla da bu yakışırdı

100. yıla da bu yakışırdı
Başkan Sekmen’in cesur çıkışı işe yaradı: Türk Oyunları sayesinde, Erzurum iç turizmde tavan yaptı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ev sahipliğinde Erzurum’da bir araya gelen 15 ilin belediye başkanı, hem Türk Oyunları’nı izledi, hem de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yönetiminde parti içi meseleleri görüştü.
ŞEHİR DOLDU TAŞTI, 
ESNAF SEVİNDİ
Erzurum Kongresi’nin 100. yılı nedeniyle düzenlenen birbirinden renkli ve gösterişli törenlere bir yenisi daha eklendi. Valilik ve büyükşehir belediyesinin ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl ikincisi yapılan “Türk Oyunları”, Erzurum’u karnaval şehrine dönüştürdü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ev sahipliğinde Erzurum’da toplanan 15 ilin belediye başkanı ve binlerce davetli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin açılışını yaptığı gösterileri izledi. Özhaseki Erzurum’dan Amerika’nın yaptırımlarına cevap verdi ve S-400’lerin Türkiye’nin hava savunması için önemine vurgu yaptı.
250 SPORCU KATILDI
İlki geçen yıl yapılan ve ülke genelinde büyük ses getiren Türk Oyunları’nda bu yıl da birbirinden çarpıcı müsabakalar yapıldı. Güreşten okçuluğa kadar birçok spor etkinliğinin olduğu geleneksek oyunlar 120 bin metrekarelik alanda gerçekleşiyor. Türk Oyunları’nda, atlı cirit, atlı okçuluk, Gökbörü, Karakucak güreşleri, aba güreşi, aşık, mangala ve çocuk oyunları başta olmak üzere birçok geleneksel spor dalında 250 sporcunun katılımıyla büyük coşku yaşandı. Festival alanında bulunan oyun pistleri, oba alanları, düğün çadırları, atlı cirit pistleri ve çadır evler büyük ilgi gör- dü. Oyunları izlemeye gelen vatandaşlara büyükşehir belediyesi tarafından da kızılcık şerbeti ve patates ik- ram edildi.  Nurten GÜNEŞ - Palandöken
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.