ASAYİŞ Haber Girişi : 16 Mart 2017 12:41

Sağlıkta FETÖ operasyonu: 11 gözaltı, 3 firar

 Sağlıkta FETÖ operasyonu: 11 gözaltı, 3 firar
Erzurum'da aralarında doktor ve hemşirelerin bulunduğu sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı. Firar eden 3 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Erzurum'da aralarında doktor ve hemşirelerin bulunduğu sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı. Firar eden 3 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi.
Operasyonda, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliğinde görevli tabip/hemşire iken açığa alınan ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı. Firar eden 3 kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldı.
Emniyette sorgulanan şüphelilerin 'silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma' suçundan adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.